Hoe maak je een goede affirmatie?

Om te begrijpen hoe je een goede affirmatie maakt, is het belangrijk om eerst te weten wat een affirmatie is. Een affirmatie is een gedachte die je – doordat je hem vaak blijft herhalen – steeds meer gaat geloven. Hierdoor kan je je gevoel of je energie veranderen.

Een affirmatie is een bekrachtiging van hoe je je wilt voelen en een bevestiging van hoe je wilt zijn. Door een affirmatie hardop of in je hoofd te blijven herhalen, ga je deze in je leven manifesteren. Een affirmatie is vaak één zin of een paar zinnen. Letterlijk betekent het: bevestiging, bekrachtiging.

Door een positieve affirmatie te blijven herhalen, ga je je ook zo voelen. Dat komt doordat een affirmatie is gebaseerd op het principe dat je hersenen geloven wat ze vaak zien of horen. Als je de affirmatie regelmatig herhaalt, verandert je gevoel en daarmee verandert je werkelijkheid. Je affirmatie wordt namelijk jouw waarheid.

Hoe maak je een goede affirmatie?

Bepaal het gevoel dat je wilt voelen of hoe je wilt zijn en maak hiervan een zin. Maak je zin altijd in de tegenwoordige tijd, alsof je het nu al bent of hebt. Het moet je een goed gevoel gaan opleveren!
Niet: “ik wil me morgen beter voelen”
Wel:  “ik voel me ( nu ) goed”

Ik deel graag een aantal voorbeelden van affirmaties met je:

* ik ben vol energie
* ik leef in overvloed
* ik ben zeker van mezelf
* ik vertrouw op mezelf
* ik geloof in mezelf
* ik kan het, ik durf het en ik doe het
* ik geloof in mijn talenten en vaardigheden
* ik voel me geweldig
* ik accepteer mezelf zoals ik ben
* ik sta in mijn kracht
* ik ben een geweldige vrouw/ man
* ik ben de moeite waard , wat ik ook doe en wat iemand ook zegt

Herhaal deze affirmatie

Stel je neemt de affirmatie ‘Ik ben vol van energie’, herhaal deze affirmatie in je hoofd of spreek de affirmatie hardop een aantal keer uit. Het is het fijnste als je elke dag je affirmatie uit gaat spreken, je kan bijvoorbeeld een vast moment nemen op de dag om dit te gaan doen. Je zal dan merken dat je je ook daadwerkelijk energieker gaat voelen!