Hey Evi, vet Blog!

Dit is een dikgedrukte kop
. Dit is tekstDjeeeej.

Dit is een titel (heading 2)

Het zit zo. Een watermeloen bestaat voor 95% uit water. Maar daarnaast bevat het onder andere ook ijzer, vezels, kalium, vitamine C, lycopeen en bètacaroteen. Bètacaroteen is een antioxidant en deze beschermt de lichaamscellen tegen schadelijke invloeden. Bovendien wordt bètacaroteen omgezet in vitamine A. En dat is weer goed voor je huid, haar en ogen!

En dan de lycopeen die erin zit. Dit is ook een zeer krachtige Antioxidant. Watermeloen zit er vol van. Dit krachtige antioxidant helpt beschermen tegen kanker en hart- en vaatziekten. Maar dat niet alleen! Een Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat een hoog gehalte van lycopeen de kans op zwangerschapsvergiftiging met 40% verminderd!

Dan de pitjes die erin zitten.

Het zijn echte Proteïne-pitjes, dus….gooi ze niet weg! Watermeloen pitjes bestaan namelijk voor 35% uit proteïne en zitten boordevol met vitaminen en mineralen.
Tip: rooster ze en gebruik ze in salades, granola of als lekkere snack.

En dan ook nog leuk om te weten: het is goed voor de lijn. De pitjes werken vochtafdrijvend, er zitten weinig calorieën in (slechts 37 per 100 gram) én je krijgt er een vol gevoel van. Perfect voor de lijn dus!

Kortom: genoeg argumenten om de pitjes niet weg te gooien! Kom je watermeloen eten op Ibiza?